Slijterij

“Eenen gejuich ging op toen wij den eersten Mallemokken zagen vliegen. Hetgeen beteekent: land. Kaap die Goeie Hoop! Versch drinkwater en groente en meer brandewijn. Dan voorwaarts naar Ceylon” (uit een VOC scheepsjournael).

Op Ceylon, en alleen daar, groeit de kaneelboom. Met kaneel maak je de meest smaakvolle likeuren. Zoals de Likorette. Nu eindelijk hier, in Hippolytushoef verkrijgbaar. Terwijl De Heren XII van de VOC al in 1603 het glas hieven. 

Zo is ook bekend dat Bretonse vissers in de 19e eeuw op jacht naar kabeljauw in de Ijslandse wateren, altijd een vaatje (of 2) Lambig meenamen. Een stevige, amberkleurige eau de vie op basis van cider. Sluit de ogen, je proeft de lange reis, je hoort een bombarde en je danst de Gavotte.

Van dichtbij, dus uit Nederland en België komen de meest waardevolle genevers. Wij noemen bijvoorbeeld de “Ferme Jonge Genever”. Verkozen tot de beste van 2005 en 2009 (2014 volgt nog). Zeker ook uw aandacht voor (en nou komt ie) De Oude Schiedammer van 1996”. Lagering van 5 jaar op klein fust en 60% Moutwijn. Dan zeg je “Oef”  na het nippen. Dit is waarlijk de overtreffende trap van een pikketanissie”.

Aldus ontstijgt Slijterij Drank & Deining het gewone. Het assortiment is dynamisch qua samenstelling en gebaseerd op distillaten, specialiteiten en wijnen. Op ontdekkingen. Op vreugde en vrolijkheid na het consumeren.Van vroeger, van ver & dichtbij en nog leuk verpakt ook.
Kerkplein 14 Hippolytushoef
Open: vrijdag en zaterdag van 09.30 -18.00 uur 

 

Naar de slijterij


logo-stamineeke-sb-800-400
Bed and breakfast omgeving Texel

Auberge Stamineeke

B&B Appartement   |   Lees verder
Awesome Image

Huisje van Nel

Vakantiewoning   |   Lees verder

Contact

+31(0)6 21 137 371